PR тенденции за 2023 година – част II

  • RED
  • PR Blog
  • PR тенденции за 2023 година – част II

6. VR

PR стратегиите се развиват и все повече използват интерактивно съдържание. Една от бъдещите технологии, които ще играят ключова роля в PR е разширената или виртуалната реалност. Тази технология вероятно ще стане неотменим елемент от нашия ежедневен живот, а през 2023 година много PR специалисти ще имат възможността да експериментират активно с интерактивно съдържание и да провеждат оригинални, креативни и напредничави кампании чрез използване на VR. Това ще им позволи да изпреварят конкуренцията и да впечатлят потребителите с неочаквани и иновативни подходи.

7.Креативността

През 2023 година, въпреки нарастването на значимостта на модерните технологии, данните и прогреса в областта на PR, се потвърждава, че само алгоритмите и изкуственият интелект не са достатъчни за постигането на максимална популярност. Дори в ера на роботи и виртуална реалност, хората продължават да бъдат емоционални същества – фактор, който трябва да се вземе предвид, за да се създадат смислени и ефективни PR стратегии.

За да постигнат успех, PR специалистите трябва да създават съдържание, което е действително релевантно, интересно и ценно за потребителите. Необходимо е да се използва креативност и да се избягва изпращането на послания, които изглеждат неуместни и лишени от емоция и креативност. Бъдете оригинални, развивайте вашето въображение и не забравяйте да бъдете креативни, защото именно ярките и иновативни кампании привличат вниманието и остават в паметта на потребителите.

8.Изграждане на клиентска лоялност

В света на днешния бързо променящ се пейзаж на бизнеса, изграждането на лоялност към бранда е от съществено значение. Времето, в което живеем, изисква от компаниите да се ангажират с клиентите си по различен начин, като ги ценят и грижат за тях. Вместо да се фокусират единствено върху продажбите и печалбата, компаниите трябва да се стремят да създадат усещане за общност и подкрепа.

Ключът към успешното изграждане на лоялност е да се покаже на клиентите, че те са ценни и че техните нужди и интереси са важни. Компаниите трябва да се постараят да разберат какво е истинското желание на клиентите и да предлагат продукти и услуги, които отговарят на тези нужди. Когато клиентите се чувстват виждани и чути, те са по-склонни да останат лоялни към марката и да препоръчат продуктите или услугите й на други хора.

 9.Инфлуенсърите

През 2022 година се потвърди значимостта на блогърите и инфлуенсърите, което допринесе за увеличаване на техния авторитет. Голям брой хора изразиха готовността си да се доверят на своите любими лидери на мнение – независимо дали става въпрос за блогъри, Instagram звезди или дори Тик-токъри – в същата степен, както на официалните медии. Въпреки това, това създава предизвикателство за PR специалистите, тъй като те трябва да бъдат особено внимателни при избора на подходящи влиятелни личности за сътрудничество. Необходимо е да се изследва аудиторията, към която се насочва определен инфлуенсър, както и да се определи кои идеи и ценности популяризира съответният създател на съдържание. Грешките в тази сфера могат да имат сериозни последици, поради което вече не е достатъчно само да се ориентираме според броя на абонатите и харесванията. За избора на публична личност за сътрудничество се изисква задълбочено проучване и анализ.

10.Изкуството на опростяването

В света на маркетинга и комуникациите, хората все повече предпочитат кратките ясни послания на брандовете. Това налага необходимостта да оптимизирате посланията си спрямо нуждите и предпочитанията на вашата аудитория. Важно е да бъдете кратки, но без да загубвате същността и информацията. През 2023 година, хората ще бъдат изправени пред още по-голям поток от информация и ще имат по-ограничено време за всяко електронно писмо, публикация или съобщение, което получават. Възможно е да разполагате само с няколко изречения, за да предадете своите идеи, затова е от съществено значение да преминете директно към същността и да се фокусирате върху нея.

 

 

Абонирайте се за PR Блогът!

Тагове

Член сме на

КАРИЕРИ

Винаги ще проявим интерес към умни, амбициозни и талантливи хора. Изпратете ни Вашето CV и ни разкажете какви са вашите супер умения, които ще ни накарат да ви вземем веднага!